Haber

Şentop: Büyük İsrail hedefinde Türkiye de var

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Mustafa Şentop, Edirne’de Trakya Üniversitesi’nin eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Akademik yılın ilk dersini ’21. Yüzyılda Dünya ve Türkiye’ başlığıyla veren Şentop, özellikle son dönemde Ukrayna-Rusya Savaşı ile başlayan dünya çapındaki saldırılara ve son dönemde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına değindi. . Dünyanın hemen her yerinde ciddi bir krizin yaşandığını, son örneğinin ise İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları olduğunu belirtti.

20. yüzyılın insanlık tarihinin en kanlı yüzyılı olduğunu belirten Şentop, “Yaş açısından ikinci yarıyı daha fazla yaşamış olsak da ilk yarı kadar kanlı olaylar görmedik. Yaklaşık 100 milyon insan öldürüldü. iki dünya savaşı. Bunu yapanlar aslında Batılılar ve Avrupalılardı.” Önce kendi insanlarını, ardından dünyanın farklı yerlerinde milyonlarca insanı öldürdüler. İnsan öldürmek, katliam yapmak, soykırım yapmak derken ve bu konuda dökülen kanları da dikkate aldığımızda en büyük soykırımların, katliamların ve katillerin Avrupalılar olduğunu görüyoruz. 20. yüzyılın ilk yarısının en çok “O, büyük bir şahittir” dedi.

‘İSRAİL YAPAY BİR YARATIK OLARAK ORTAYA ÇIKTI’

İsrail’in tarihte görülmemiş bir şekilde kurulduğunu belirten Şentop, “İsrail devleti tarihte görülmemiş bir şekilde ortaya çıkmış bir devlettir. 100 yıl geriye gittiğimizde karşımıza İsrail’in olduğu yerde Yahudi yok. Yani devlet kurabilecek bir topluluk değil. Siyonizm gibi ileri sürülen görüşler var.” “, bu coğrafyada bir halk oluşturmaya çalışıyorlar. Sonra bu sayı arttıkça savaşarak toprak elde etmede bazı sorunlar ortaya çıkıyor ve bunun üzerine bir devlet kuruluyor. Tarihe baktığınızda Yahudilerin tarihte bir devleti yoktu. 19. yüzyıla gelindiğinde ise bölgede bir Yahudi devleti vardı. “İsrail devletinden söz edebiliriz. Bu bağlamda baktığımızda İsrail’in yapay bir oluşum olarak bölgede ortaya çıktığını görüyoruz. Bu temelde Siyonizm denilen bir ideolojiye dayanmaktadır” dedi.

‘İSRAİL’İN KATLİAMLARI 7 EKİM ÖNCESİNDE DE VAR OLAN BİR ŞEYDİR’

İsrail’in Gazze’ye saldırmak için bir bahaneye, bahaneye ihtiyacı olmadığını belirten Şentop, “Toplamda İsrail bu baskınları en az 56 yıldır sürdürüyor. Gazze’ye, Batı Şeria’ya istediği zaman bombalar, füzeler atılıyor. Zaman zaman karşılaşılan olaylardır, dolayısıyla olayın bütününü görmek gerekir, İsrail’in bölgedeki sivilleri katletmesi soykırım düzeyinde yeni bir olay değil, 7 Ekim’den sonra başlayan bir olay değil, bir olaydır. Şimdi gördüğümüz resimde bunun İsrail için bir savunma hakkı olmadığını ifade eden Erdoğan, “Ülkeye saldırı hakkı birçok Batılı siyasetçi tarafından ileri sürülüyor” dedi.

‘TÜRKİYE DE BÜYÜK İSRAİL HEDEFİNDE’

Bölgede ‘Büyük İsrail’ hedef planının 100 yıldır uygulandığını belirten Şentop, “Büyük İsrail hedefi olarak baktığımız şey Nil’den Fırat’a kadar olan ülke sınırlarıdır. Ayrıca Türklerin de bir kısmı var. Bu büyük İsrail sınırları içerisinde yer alan bir bölge. Dolayısıyla şu anda bu büyük projenin 1. veya 2. adımlarını görüyoruz ama bu bir sır değil, böyle bir proje var ve 100 yılı aşkın süredir var. Bu projenin bundan sonraki adımı kendi ülkemiz topraklarına saldırıdır. O bakımdan kendi ülkemiz topraklarına saldırı var. Bugün Türkiye’de bu olaylara gösterilen tepkiler sadece Gazze’nin ya da Filistin’in yansıması değil, ayakta durmak anlamına geliyor. Türkiye’nin toprak bütünlüğünü de hedef alacak büyük bir saldırı ve vahşete karşı, çok uzak bir gelecekte değil. Konuya bu açıdan bakmak gerekiyor. İşte Türkiye’yi rahatsız eden de bu öngörü. Bu noktada bir yaklaşım ortaya koymamız gerekiyor. Bu, Türkiye’nin çıkarlarını her türlü siyasi tartışmanın üstünde tutuyor. Bu hassasiyet gerektiren bir konudur” dedi.

‘İNSANIYLA BÜTÜN BİR ÜNİVERSİTE’

Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi’nin toplumla birlikte hareket eden bir yapı olduğunu belirterek, “Anadolu’nun farklı illerinde çalıştık, farklı üniversitelerdeki çalışmaları görme fırsatı bulduk. Sorunlarla aynı anda olanlar” dedi. şehrin insanlarıyla bütünleşen, onlar için projeler üreten, şehirliyle bütünleşen bir üniversite nadirdir.Hepimiz üniversitelerin toplumdan, sanayiden, kültürel faaliyetlerden kopuk olmasından şikayetçiyiz.Trakya Üniversitesi’ne baktığımızda ise tam tersi bir üniversite. Halkın ilgisini çeken ve farklı projelere dahil eden üniversitemizi bu açıdan tebrik ediyorum. Akademik yılın başlangıç ​​gününde bizi onurlandırdığınız için “Teşekkür ederiz” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da üniversitede yürütülen çalışmalara değindi.

odunpazari-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu