Süper nemli ve sağlıklı: Muzlu mini kek tarifi, nasıl yapılır?
Muzlu mini kekler, 30 dakikadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz, içi süper yumuşak ve nemli aynı zamanda çıtır ceviz parçaları içeren sağlıklı birer atıştırmalıktır. Dilerseniz sabah kahvaltısında, dilerseniz de çayın yanında sevdiklerinize ikram edebileceğiniz, tadını içerisindeki muz ve esmer şekerden alan enfes bir mini muffin tarifidir.
Çok yönlü bir tarif olan bu muzlu mini kekleri damak tadınıza göre özelleştirebilirsiniz. Dilerseniz içerisine çikolata parçacıkları ya da meyve kurusu ekleyerek tadına farklılık katabilirsiniz. Dilerseniz oldukça sade olan bu muzlu mini kekleri cevizli versiyonu ile de deneyerek keyfini çıkarabilirsiniz.
Bu muzlu mini kek tarifini dilerseniz iki parti yapabilir ve kalanını dondurucuya atarak Pazar kahvaltılarında çıkarıp kahvaltınıza hem farklılık hem de lezzet katabilirsiniz.
MUZLU MİNİ KEKLER NASIL SAKLANIR?
Muzlu mini kek tarifini yaptıktan sonra tamamen soğuyunca oda sıcaklığında, hava geçirmez bir kabın içerisinde 4 güne kadar, buzdolabında 6 güne ya da tek tek ambalajlandığında buzlukta 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
MUZLU MİNİ KEK TARİFİ
12 ADET / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Muzlu Mini Kek Tarifi İçin Malzemeler;
- 1,5 su bardağı çok amaçlı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 adet olgun buz, büyük boy
- 2 adet büyük boy yumurta
- Yarım fincan esmer şeker
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 su bardağı ceviz içi, kıyılmış
Muzlu Mini Kekler Nasıl Yapılır?
Adım 1
Muzlu mini kek tarifini yapmak için öncelikle fırını 177 dereceye ayarlayın ve çalıştırın. 12’li muffin kalıbını yağlayın ya da içerisine muffin kağıdı geçirin. Orta boyda bir kabın içerisine un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını koyup karıştırın. homojen bir kıvam alan bu kuru malzemeleri kenara alın.
Başka bir kabın içerisinde muzları güzelce ezerek püre haline getirin. Muzların üzerine yumurtaları, esmer şekeri, tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpın. Karışım kıvam aldıktan sonra içerisine kuru malzemeleri dökün ve birleşene kadar çırpmaya devam edin.
Adım 2
Kuru malzemeler ile ıslak malzemeler birbirine karıştıktan sonra içerisine kıyılmış cevizleri ilave edip spatula yardımıyla hamuru söndürmeden karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız muzlu mini kek hamurunu muffin kaplarına pay edin ve fırına verin.
Muzlu mini kekleri yaklaşın 18-20 dakika fırında pişirin ve kürdan temiz çıkana kadar pişirme süresini uzatın. Batırdığınız kürdan temiz çıktığında muzlu mini kekleri fırından alın ve soğuması için bekletin.
Soğuduktan sonra muzlu mini kekleri kaplarından çıkarın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun!